nu@t personal photoblog | Photographer

By: nurul anwar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Blog ini Sudah Berpindah | Entry terakhir....



Salam semua kengkawan yang di hormati.. memandang kan ni entry terakhir aku kat dalam FP ni. so aku harap korang still rajin untuk melawat ke blog aku yang baru. yang lebih best dari FP ni insyaAllah.. aku sangat berterima kasih pada kawan2 dan kenalan yang sudi komen n baca kat FP aku nih... harap korang dapat klik http://www.nurulanwar.com untuk continue baca posting aku kat laman baru.

semoga perjuangan aku dalam kerjaya aku ni di berkati dan di rahmati Nya.. amin....



_________________________________________________________________________________________________
| Graphic & Multimedia design | Photography |
email : nurulanwar@gmail.com
YM ! : nurulanwaribrahim@yahoo.com
Fotostock : http://www.flickr.com/photos/nuat/
Fotoblog : http://www.nurulanwar.com/
+6013.372.1711


Friday, 2-Jan-2009 17:03 Email | Share | | Bookmark
Sepanjang 2008 | Syukur, Gembira dan Terima Kasih

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. harap sumer yang lalu lalang kat FP aku ni sihat walafiat... alhamdulillah.. sepanjang 2008 ni bnyk juga yang aku belajar begi menempuh kehidupan yang penuh cabaran.. dan apa yang aku dapat adalah... belajar untuk mengenali diri dengan lebih jelas... siapa aku... kenapa wujud nya aku... sebagai hamba Allah pasti nya aku bertanya tentang sejauh manakan tahap keimanan aku kepadaNya.... dan alhamdulillah... Dia tetap berada di setiap suka dan duka aku.... dan aku tak pernah lari dari berbuat dosa... moga moga hati mempelajari sesuatu tentang iman....

sepanjang 2008 ni juga alhamdulillah bnyak juga aku belajar untuk mencari kepuasan dengan menzahirkan kegembiraan manusia melalui bakat dan kemampuan serta kudrat yang telah Allah kurniakan pada aku... perjalanan menjadi seorang pelajr dan seorang jurugambar... seorang pereka... mmg bnyk yang masih aku belajar... untuk menjadi orang yang berguna pada diri.. keluarga...masyarakat dan agama.... moga Allah memberi kekuatan dan semangt untuk aku mencapai azam untuk tahun 2009 nih....

mmg aku tak dapat nafi kan.. setiap langkah aku adalah setiap satu huruf yang membentuk ayat-ayat dalam doa mak dan bapa aku... serta keluarga dan juga si dia yang juga bnyk dan tak jemu melayan kerenah aku .... hari ini aku semakin matang dan esok pasti aku akan lebih matang... dan bergitu lah seterusnya.... moga 2009 ni akan dapat di bukakan pintu rezeki pada aku seluas luas nya... juga untuk korang... sebab korang jugalah yang selalu support aku.. ok... terus kan usaha tanpa jemu.. pasti berjaya... dengan izin Allah...

slamat....

Wedding Sepanjang 2008





































_________________________________________________________________________________________________
| Graphic & Multimedia design | Photography |
email : nurulanwar@gmail.com
YM ! : nurulanwaribrahim@yahoo.com
Fotostock : http://www.flickr.com/photos/nuat/
Fotoblog : http://nurulanwar.fotopages.com/
+6013.372.1711




Tuesday, 16-Dec-2008 22:52 Email | Share | | Bookmark
Wedding Farid & Sirojan | Kajang



salam semua.. apa habaq... lama sungguh aku tak tulis dalam fp nih... maklum aje la. internet tumpang hostel uni aku... bila time cuti sem.. so kat umah tak der internet....sangap gak la.... mmg dasyat sungguh penangan internet nih.. sampai kan sanggup beberapa kawan aku angkut desktop PC p ke wifi kat cafe hostel aku hari tuh..... sebab hostel yang derang dok tak dapat connection... huh.. layan kan aje... sampai subuh...

entry hari ni cuma 1 pic saja ... keja aku ngambil gambo wedding 13 dis hari tu.. mmg bulan ni musim orang kawen ... n mula la para photographer sibuk sana sini.. maka makin kaya la tokey kedai gambaq.. sebb p cuci gambar kat kedai depa.... hehhe.. rezeki tuh....syukur...

ok.. buat pengantin seperti gambar di atas... Farid n Sirojan... Selamat Pengantin Baru aku ucap kan kat korang berdua.. moga berbahagia sampai akhir hayat... buat keluarga kedua belah pihak pengantin.... merangkap sedara-mara aku (keluarga belah pgantin pompuan) selamat menerima menantu.. moga kebahagian semakin kukuh dan mesra....

cerita pasal wedding job kali ni mmg sangat menduga kesabaran aku.... bermula dengan mencari jalan ke rumah pengantin.. as usual... aku mmg selalu sehari sebelum job aku akan carik rumah pengantin.. supaya tak berlaku masalah pada masa hari yang sepatutnya... mmg Allah nak uji aku malam tuh.. hampir 2 jam aku ulang alik .. kuar masok putrajaya semata-mata nak cari Desa Pinggiran Putra... puas aku cari jalan.. tepon ngan pengantin.... tak sampai-sampai jugak aku .... jam kat tangan dan dekat 10mlm.... mmg aku tak putus asa... aku try carik lagi jalan nya,,,, lalu area sebelah alamanda.... (mmg dah dekat dgn rmh pengantin).... aku merasakan aku salah jalan jugak.... then aku patah balik ke serdang..... konon konon nak masok semula.. kena bebel aku ngan pengantin pompuan hehehe (sepupu aku)... "alah Ijan.. jangan la marah... aku dah carik tak jumpa"...."dah nuar ko tunggu je kat tepi alamanda aku ngan pakcik p jemput".... hehehehe last-last berjemput juga aku.... alhamdulillah.. berkat usaha aku nak p gak umah pengantin malam tuh tercapai..... so esok nye aku dah tak sesat dah.... kerja berjalan macam biasa.. walau pon sblom pi shot outdoor tuh ujan lebat....alhamdulillah sekali lagi... petang ujan dah benti... so bleh p buat outdoor shoting....

Terima kasih kepada pengantin Pompuan dan keluarga kerana sangat bermurah hati... tak cukup tangan aku bawak balik berkat... siap ngan sambal belacan... yum yum... sodap.... kepada Farid jaga sedara aku (Ijan) bebaik.... jangan gegaduh.... n Selamat Pengantin Baru.... kalau Ijan nak beranak nanti... jangan lupa bawa ambulen ko.... hehe..

slamat.. chow....




_________________________________________________________________________________________________
| Graphic & Multimedia design | Photography |
email : nurulanwar@gmail.com
YM ! : nurulanwaribrahim@yahoo.com
Fotostock : http://www.flickr.com/photos/nuat/
Fotoblog : http://nurulanwar.fotopages.com/
+6013.372.1711



Saturday, 25-Oct-2008 05:59 Email | Share | | Bookmark
Tentang Bulan dan Awan Senja





Quote:
Selalu tengok bulan? selalu tengok awan? bila tengok cuba kita fikir dan rasa tentang Kuasa Yang Maha Pencipta sambil meingkatkan Taqwa dan Keimanan pada-Nya.



_________________________________________________________________________________________________
| Graphic & Multimedia design | Photography |
email : nurulanwar@gmail.com
YM ! : nurulanwaribrahim@yahoo.com
Fotostock : http://www.flickr.com/photos/nuat/
Fotoblog : http://nurulanwar.fotopages.com/
+6013.372.1711



Friday, 24-Oct-2008 05:50 Email | Share | | Bookmark
Tentang Binatang








Quote:
Gambar ni telah aku garab di sekitar USM.. mmg pepetang antara binatang ni yang popular time aku jogging kat area tasik yang ada dalam USM nih





_________________________________________________________________________________________________
| Graphic & Multimedia design | Photography |
email : nurulanwar@gmail.com
YM ! : nurulanwaribrahim@yahoo.com
Fotostock : http://www.flickr.com/photos/nuat/
Fotoblog : http://nurulanwar.fotopages.com/
+6013.372.1711



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net